REKLAMA

Źródło: kab-vision for iStockPhotos

Zimowa zupa z kasztanów

Ta przepyszna zimowa zupa z kasztanów to idealna przystawka na Twoje następne wydarzenie. Jest łatwa do przygotowania, a jej kremowa konsystencja i ciepłe, orzechowe aromaty są świetne, aby rozpocząć kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 200 g Kasztany (ugotowane wcześniej) Dodano do
  • 2 szalotki Dodano do
  • 2 Łyżka masło Dodano do
  • 800 ml bulion warzywny Dodano do
  • 200 ml Śmietana Dodano do
  • 50 ml Madera Dodano do

Przyprawy

  • 1 Szczypta sól Dodano do
  • 1 Szczypta pieprz Dodano do
  • 1 Szczypta gałka muszkatołowa Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

1. Na początku przygotuj cebulę i kasztany do zimowej zupy z kasztanów: Obierz cebulę i pokrój ją w drobną kostkę. Kasztany grubo siekaj.

2. Krok

2. Smażenie warzyw: Rozgrzej masło w dużym garnku i smaż szalotki, aż będą szkliste. Dodaj posiekane kasztany i smaż je przez kilka minut.

3. Krok

3. Gotowanie zupy: Wlej rosół warzywny do garnka i gotuj zupę przez 45 minut.

4. Krok

4. Zblenduj zupę: Zdejmij garnek z kuchenki i zblenduj zupę za pomocą blendera ręcznego, aż będzie gładka.

5. Krok

5. Przyprawianie i podawanie: Dodaj śmietankę, madeirę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową do zupy z kasztanów. Pozwól zupie gotować się jeszcze kilka minut. Spróbuj zupy z kasztanów i dodaj więcej przypraw w razie potrzeby. Podawaj zupę na gorąco. Ukroń łyżką dodatkowej śmietanki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy