REKLAMA

Źródło: kab-vision for iStockPhotos

Zimowa zupa z kasztanów

Ta przepyszna zimowa zupa z kasztanów to idealna przystawka na Twoje następne wydarzenie. Jest łatwa do przygotowania, a jej kremowa konsystencja i ciepłe, orzechowe aromaty są świetne, aby rozpocząć kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 200 g Kasztany (ugotowane wcześniej) Dodano do
  • 2 szalotki Dodano do
  • 2 Łyżka masło Dodano do
  • 800 ml bulion warzywny Dodano do
  • 200 ml Śmietana Dodano do
  • 50 ml Madera Dodano do

Przyprawy

  • 1 Szczypta sól Dodano do
  • 1 Szczypta pieprz Dodano do
  • 1 Szczypta gałka muszkatołowa Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

1. Na początku przygotuj cebulę i kasztany do zimowej zupy z kasztanów: Obierz cebulę i pokrój ją w drobną kostkę. Kasztany grubo siekaj.

2. Krok

2. Smażenie warzyw: Rozgrzej masło w dużym garnku i smaż szalotki, aż będą szkliste. Dodaj posiekane kasztany i smaż je przez kilka minut.

3. Krok

3. Gotowanie zupy: Wlej rosół warzywny do garnka i gotuj zupę przez 45 minut.

4. Krok

4. Zblenduj zupę: Zdejmij garnek z kuchenki i zblenduj zupę za pomocą blendera ręcznego, aż będzie gładka.

5. Krok

5. Przyprawianie i podawanie: Dodaj śmietankę, madeirę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową do zupy z kasztanów. Pozwól zupie gotować się jeszcze kilka minut. Spróbuj zupy z kasztanów i dodaj więcej przypraw w razie potrzeby. Podawaj zupę na gorąco. Ukroń łyżką dodatkowej śmietanki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy