Źródło: kab-vision for iStockPhotos
Zimowa zupa z kasztanów
Ta przepyszna zimowa zupa z kasztanów to idealna przystawka na Twoje następne wydarzenie. Jest łatwa do przygotowania, a jej kremowa konsystencja i ciepłe, orzechowe aromaty są świetne, aby rozpocząć kolację.
Składniki
Główne składniki
- 200 g Kasztany (ugotowane wcześniej)
- 2 szalotki
- 2 Łyżka masło
- 800 ml bulion warzywny
- 200 ml Śmietana
- 50 ml Madera
Przyprawy
- 1 Szczypta sól
- 1 Szczypta pieprz
- 1 Szczypta gałka muszkatołowa
Najnowsze ulotki
Procedura
1. Na początku przygotuj cebulę i kasztany do zimowej zupy z kasztanów: Obierz cebulę i pokrój ją w drobną kostkę. Kasztany grubo siekaj.
2. Smażenie warzyw: Rozgrzej masło w dużym garnku i smaż szalotki, aż będą szkliste. Dodaj posiekane kasztany i smaż je przez kilka minut.
3. Gotowanie zupy: Wlej rosół warzywny do garnka i gotuj zupę przez 45 minut.
4. Zblenduj zupę: Zdejmij garnek z kuchenki i zblenduj zupę za pomocą blendera ręcznego, aż będzie gładka.
5. Przyprawianie i podawanie: Dodaj śmietankę, madeirę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową do zupy z kasztanów. Pozwól zupie gotować się jeszcze kilka minut. Spróbuj zupy z kasztanów i dodaj więcej przypraw w razie potrzeby. Podawaj zupę na gorąco. Ukroń łyżką dodatkowej śmietanki.