REKLAMA
Źródło: minadezhda from Getty Images
Zdrowe muffinki jabłkowe
Smaczne i zdrowe muffinki jabłkowe, idealne na śniadanie lub przekąskę.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 3 kawałek średnie jabłka
- 2 kawałek jajka
- 200 g Twaróg
- 2 kawałek banany
- 150 g Płatki owsiane
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
- szczypta soli
- Cynamon do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Zacznij od starcia jabłek i pokrojenia bananów.
2. Krok
Następnie w misce wymieszaj jajka z twarogiem.
3. Krok
Dodaj starte jabłka i banany i dobrze wymieszaj.
4. Krok
W innej misce wymieszaj płatki owsiane z proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem. Dodaj suche składniki do mokrych i dokładnie wymieszaj.
5. Krok
Zalecam pozostawienie ciasta na około 10 minut, aby płatki owsiane wchłonęły wilgoć.
6. Krok
Napełnij foremki do muffinek ciastem i piecz w temperaturze 180°C przez około 25 minut lub do uzyskania złotego koloru. Sprawdź wykałaczką, czy są suche.