REKLAMA
Wołowina na grzybach
Klasyczny przepis na wołowinę na grzybach, który jest łatwy w przygotowaniu i świetnie smakuje.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 gramy Wołowina
- 250 g Grzyby
- 1 kawałek The Onion
- 100 ml Krem do gotowania
- 2 łyżki oleje
- Sól i czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Umyj, osusz i pokrój wołowinę na mniejsze kawałki.
2. Krok
Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć mięso z obu stron.
3. Krok
Dodaj drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Smażyć razem przez chwilę.
4. Krok
Następnie dodaj oczyszczone i pokrojone grzyby. Smażyć razem przez kolejne 10 minut.
5. Krok
Całość zalać śmietanką, doprawić solą i pieprzem i gotować na małym ogniu przez około 30 minut do miękkości.