REKLAMA
Źródło: irynamelnykphotos from Canva
Włoska sałatka z mozzarellą
Prosta i smaczna włoska sałatka z mozzarellą i rukolą.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 250 g Pomidory koktajlowe
- 2 kawałek mozzarella
- rukola
- oliwa z oliwek
- świeża bazylia
- Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół. Jeśli są duże, można je pokroić na ćwiartki.
2. Krok
Odsącz mozzarellę z wody i pokrój w plastry. W przypadku mini paluszków mozzarella można użyć całej mozzarelli lub przekroić ją na pół.
3. Krok
Dokładnie umyj liście rukoli i dobrze je odsącz.
4. Krok
Rozłóż rukolę na talerzu, dodaj pomidory i mozzarellę.
5. Krok
Na koniec posyp świeżą bazylią, dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz skrop oliwą z oliwek.