REKLAMA
Wieprzowina z ziemniakami
Przepis na duszoną wieprzowinę z ziemniakami, odpowiednią na uroczysty obiad lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 gramy wieprzowiny
- 4 Kawałki ziemniaki
- 1 kawałek The Onion
- 2 Łyżka oleje
- Sól i mielony czarny pieprz
- 1⁄2 szkło białe wino
- Koperek do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Umyj, osusz i pokrój wieprzowinę.
2. Krok
Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek.
3. Krok
Rozgrzać olej na patelni i dodać mięso, cebulę i czosnek. Smażyć na złoty kolor.
4. Krok
Dodaj oczyszczone i pokrojone w plasterki ziemniaki. Dopraw wszystko solą i pieprzem.
5. Krok
Po chwili zalać mięso winem.
6. Krok
Wszystko razem wymieszać i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 45 minut. W razie potrzeby dodać trochę wody.
7. Krok
Gotowe danie podawać posypane koperkiem.