REKLAMA

Źródło: JJPaden from Getty Images

Wątróbka kacza z cebulą

Wątróbka kacza z cebulą to jedno z tych dań, które zawsze zachwyca i zaskakuje swoim głębokim smakiem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Kawałki Wątróbka kacza Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 4 goździki Czosnek Dodano do
  • 12 kubki Drobno posiekane zioła Dodano do
  • Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Dodano do
  • 12 kubki Bulion Dodano do
  • 3 łyżka stołowa Masło Dodano do
  • 12 kubki białe wino Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Wątróbkę kaczki oczyścić ze ścięgien i umyć. Osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Następnie przyprawić i posolić.

2. Krok

Roztop masło na patelni. Dodaj cienko pokrojoną cebulę i smaż powoli, aż nabierze złotobrązowego koloru.

3. Krok

Dodaj posiekane ząbki czosnku do cebuli. Smażyć jeszcze przez kilka minut.

4. Krok

Gdy cebula i czosnek będą gotowe, wyjąć je na talerz i usmażyć wątróbkę na patelni. Smażyć na średnim ogniu, około 2 minut z każdej strony.

5. Krok

Gdy wątróbka będzie gotowa, dodaj cebulę, bulion i, jeśli masz, trochę białego wina. Wymieszaj wszystko razem i gotuj na średnim ogniu jeszcze przez kilka minut.

6. Krok

Na koniec dodać zioła, wymieszać i podawać. Wątróbka kacza z cebulą jest pyszna z chlebem lub ryżem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy