Źródło: JJPaden from Getty Images
Wątróbka kacza z cebulą
Wątróbka kacza z cebulą to jedno z tych dań, które zawsze zachwyca i zaskakuje swoim głębokim smakiem.
Składniki
- 4 Kawałki Wątróbka kacza
- 2 szt The Onion
- 4 goździki Czosnek
- 1⁄2 kubki Drobno posiekane zioła
- Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
- 1⁄2 kubki Bulion
- 3 łyżka stołowa Masło
- 1⁄2 kubki białe wino
Najnowsze ulotki
Procedura
Wątróbkę kaczki oczyścić ze ścięgien i umyć. Osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Następnie przyprawić i posolić.
Roztop masło na patelni. Dodaj cienko pokrojoną cebulę i smaż powoli, aż nabierze złotobrązowego koloru.
Dodaj posiekane ząbki czosnku do cebuli. Smażyć jeszcze przez kilka minut.
Gdy cebula i czosnek będą gotowe, wyjąć je na talerz i usmażyć wątróbkę na patelni. Smażyć na średnim ogniu, około 2 minut z każdej strony.
Gdy wątróbka będzie gotowa, dodaj cebulę, bulion i, jeśli masz, trochę białego wina. Wymieszaj wszystko razem i gotuj na średnim ogniu jeszcze przez kilka minut.
Na koniec dodać zioła, wymieszać i podawać. Wątróbka kacza z cebulą jest pyszna z chlebem lub ryżem.