Torcik
Tort z Borówkami Amerykańskimi
Składniki
- 400 g mąki pszennej
- 100 g mąki ziemniaczanej
- 4 jajka
- 200 g cukru
- 11⁄2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 ml oleju
- 150 ml mléka
- opakowanie Borówki Amerykańskiej
- 1 Barwnik Spożywczy Niebieski
- dżem truskawkowy
- dżem wiśniowy
- Dżem Brzoskwiniowy
Najnowsze ulotki
Procedura
Mąki przesiać przez sito wraz z proszkiem do pieczenia dodać cukier cukier waniliowy dodać jajka olej mleko i wymieszaj na jednolitą masę następnie wlej ciasto do foremki silikonowej następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 180'C i piecz godzinę.
Następnie wyłącz wystudzić i pokrój w krążki
Następnie przygotuj wodę 200 ml gorącej wody 50 gram cukru pudru i sok z 1,5 cytryny i wymieszaj następnie polej łyżką po krążku biszkoptu następnie wysmaruj dżemem i nałóż następny krążek a potem zrób wg przepisu krem truskawkowy do Tortu a do kremu do karpatki dodaj barwnik spożywczy i wymieszaj następnie przełóż krem do rękawa cukierniczego i ozdób tort na wierzchu i dookoła dwoma kremami a na końcu z borówki ułóż liczbę i włóż do lodówki na całą noc i Torcik Gotowy
Smacznego