REKLAMA
Torcik

Torcik

Tort z Borówkami Amerykańskimi

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 400 g mąki pszennej Dodano do
  • 100 g mąki ziemniaczanej Dodano do
  • 4 jajka Dodano do
  • 200 g cukru Dodano do
  • 112 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • 50 ml oleju Dodano do
  • 150 ml mléka Dodano do
  • opakowanie Borówki Amerykańskiej Dodano do
  • 1 Barwnik Spożywczy Niebieski Dodano do
  • dżem truskawkowy Dodano do
  • dżem wiśniowy Dodano do
  • Dżem Brzoskwiniowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

Mąki przesiać przez sito wraz z proszkiem do pieczenia dodać cukier cukier waniliowy dodać jajka olej mleko i wymieszaj na jednolitą masę następnie wlej ciasto do foremki silikonowej następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 180'C i piecz godzinę.

2. Krok

Następnie wyłącz wystudzić i pokrój w krążki

3. Krok

Następnie przygotuj wodę 200 ml gorącej wody 50 gram cukru pudru i sok z 1,5 cytryny i wymieszaj następnie polej łyżką po krążku biszkoptu następnie wysmaruj dżemem i nałóż następny krążek a potem zrób wg przepisu krem truskawkowy do Tortu a do kremu do karpatki dodaj barwnik spożywczy i wymieszaj następnie przełóż krem do rękawa cukierniczego i ozdób tort na wierzchu i dookoła dwoma kremami a na końcu z borówki ułóż liczbę i włóż do lodówki na całą noc i Torcik Gotowy

4. Krok

Smacznego

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy