REKLAMA

Źródło: Petroos from Getty Images

Tarta z warzywami

Radosna i pełna kolorów tarta warzywna. Prosta do wykonania, ale efektowna na stole. Lekka i pyszna.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ciasto

  • 200 g mąki Dodano do
  • 100 g masla Dodano do
  • 1 szkło wody Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do

Nadzienie

  • 2 Sztuka Papryki Dodano do
  • 2 Sztuka cukinie Dodano do
  • 1 sztuka bakłażan Dodano do
  • 1 sztuka cebula Dodano do
  • 2 zęby czosnku Dodano do
  • 1 szczypta soli i pieprzu Dodano do
  • 100 g ser Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Przygotuj ciasto: W dużej misce wymieszaj mąkę, sól, dodaj pokrojone masło i posiekaj do momentu uzyskania konsystencji bułki tartej. Dodaj wodę i szybko zagnieć ciasto. Zawiń w folię i schłodzić w lodówce przez około 30 minut.

2. Krok

Przygotuj nadzienie: Pokrój warzywa w cienkie paski. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekane warzywa, sól i pieprz. Smażyć do momentu, kiedy warzywa zaczną być miękkie i lekko się zezłocą.

3. Krok

Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni, a następnie przenieś je do tarty i uformować brzegi. Nałoż nadzienie na ciasto.

4. Krok

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut, aż ciasto będzie złote, a warzywa lekko zezłocone. Odstawić do stężenia, a następnie podawać.

5. Krok

Posypać wierzch serem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy