Źródło: Pixabay
Szybkie i łatwe domowe mleko z mango
Nie ma to jak orzeźwiająca szklanka Mango Milk Delight w ciepłe popołudnie. Jako absolutna miłośniczka mango, jest to mój ulubiony napój w sezonie mango. Połączenie soczystego, dojrzałego mango z kremowym, zimnym mlekiem jest nie tylko pyszne, ale także niezwykle ożywcze. Przygotowuję tę tropikalną rozkosz od lat i dopracowałam ją do perfekcji.
Składniki
- 2 Duże dojrzałe mango
- 4 filiżanki Schłodzonego mleka
- 4 łyżki Cukru (można dostosować do własnych upodobań)
- Kostki lodu (opcjonalnie)
- Kilka gałązek mięty do dekoracji (opcjonalnie)
Najnowsze ulotki
Procedura
Zacznij od pokrojenia mango. Upewnij się, że usunąłeś cały miąższ z okolic pestki - nie chcesz zmarnować ani odrobiny tych niebiańskich owoców. Zawsze robię to nad dużą miską, aby złapać wszystkie soczyste dobroci.
Następnie zmiksuj miąższ mango z cukrem w blenderze. Nie mam tendencji do przesładzania moich napojów, więc możesz dodać więcej lub mniej cukru w zależności od słodyczy mango. Miksuj, aż uzyskasz gładką mieszankę.
Teraz wlej schłodzone mleko. Upewnij się, że mleko jest zimne, ponieważ ma to wpływ na ostateczny smak napoju. Ponownie zmiksuj, aż wszystko połączy się w kremową, spienioną mieszankę.
Jeśli podajesz to danie natychmiast, możesz wrzucić kilka kostek lodu dla dodatkowego schłodzenia. Jednak nie za dużo, ponieważ nie chcesz rozcieńczyć bogatego smaku mango.
Wlej Mango Milk Delight do szklanek, udekoruj gałązką mięty i podawaj. Mięta nie tylko sprawia, że szklanki wyglądają ładnie, ale także dodaje ekscytującego akcentu do smaku.