REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/F9ToZ2Cv7qfss7GrmLuS/770825b47cf5bdb41a06febbe35a63.jpeg)
Źródło: Pixabay: moerschy
Sylwestrowa zimna płyta
Bogata i różnorodna sylwestrowa zimna płyta, która zaspokoi gusta każdego. Obfite i smaczne danie z sosami mięsnymi i serowymi, świeżymi warzywami i owocami. Idealne danie na imprezę, które można przygotować wcześniej.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Narzędzia
- 500 g Wędlina
- 500 g kiełbasa
- 500 g szynka
Produkty serowe
- 500 g Ser trapistów
- 300 g Camembert
Warzywa
- 4 db pomidor
- 4 db ogórek
- 2 Głowa Sałata lodowa
Owoce
- 2 db jabłko
- 2 db pomarańczowy
Narzędzia
- 1 Szkło majonez
- 1 Szkło Musztarda
- 1 Szkło keczup
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Krojenie wędliny, kiełbasy i szynki.
2. Krok
Pokrojenie sera.
3. Krok
Mywanie i krojenie warzyw.
4. Krok
Myć i kroić owoce.
5. Krok
Układanie wszystkich składników na talerzach.
6. Krok
Umieszczanie sosów w oddzielnych miseczkach.
7. Krok
Przechowywać przygotowaną zimną płytę w lodówce, aż goście nie przyjadą.