REKLAMA

Źródło: pear83 from Getty Images

Świąteczne bezy

Świąteczne bezy to tradycyjny słowacki deser, którego nie powinno zabraknąć na żadnym wigilijnym stole. Przygotowuję je co roku i zawsze są hitem wśród rodziny i przyjaciół. Są lekkie, słodkie i idealnie pasują do świątecznego ponczu lub kawy.

REKLAMA

Składniki

porcje
50
  • 4 kawałek Bielka Dodano do
  • 200 g cukier puder Dodano do
  • 200 g Zmielone orzechy Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Zacznij od przygotowania blachy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.

2. Krok

Ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę.

3. Krok

Gdy białka będą sztywne, stopniowo dodawaj cukier i kontynuuj ubijanie, aż cukier całkowicie się rozpuści.

4. Krok

Następnie dodaj zmielone orzechy.

5. Krok

Przełóż ciasto do woreczka do dekorowania i wyciśnij małe bezy na blachę do pieczenia. Suszyć powoli w temperaturze 100 stopni przez około 90 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy