REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/HoiAqtlQ4u4d0BRxvaMI/496f9f172ab09e88228de7cbd23c8d.jpeg)
Źródło: Anna Khomutova from Getty Images
Suszone pomarańcze na Boże Narodzenie
Co roku robię suszone pomarańcze na choinkę.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 2 szt Pomarańcze
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
240 min.
1. Krok
Umyj pomarańcze i pokrój je w cienkie plasterki (około pół centymetra w przypadku dużych pomarańczy). Należy uważać, aby plasterki nie były zbyt cienkie, w przeciwnym razie mogą się połamać podczas suszenia.
2. Krok
Umieść plastry pomarańczy na papierze i pozostaw do wyschnięcia na powietrzu przez 24 do 48 godzin.
3. Krok
Po wyschnięciu można je wykorzystać jako dekorację choinki.