REKLAMA

Źródło: Anna Khomutova from Getty Images

Suszone pomarańcze na Boże Narodzenie

Co roku robię suszone pomarańcze na choinkę.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 szt Pomarańcze Dodano do
REKLAMA

Procedura

240 min.
1. Krok

Umyj pomarańcze i pokrój je w cienkie plasterki (około pół centymetra w przypadku dużych pomarańczy). Należy uważać, aby plasterki nie były zbyt cienkie, w przeciwnym razie mogą się połamać podczas suszenia.

2. Krok

Umieść plastry pomarańczy na papierze i pozostaw do wyschnięcia na powietrzu przez 24 do 48 godzin.

3. Krok

Po wyschnięciu można je wykorzystać jako dekorację choinki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy