REKLAMA
Surowy sernik z serka twarogowego
Karmelowy sernik bez pieczenia.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
KOSZ
- 125 g Pełnoziarniste ciasteczka
- 60 g Masło zwierzęce
KREM DO TWARZY
- 250 g Delikatny chudy twarog
- 200 g Serek śmietankowy
- 125 g śmietana do ubijania
- 60 g cukier puder
KARMELIZOWANA WARSTWA
- 65 g cukier kryształ
- 35 g masło
- 50 ml śmietana do ubijania
- do smaku Sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
KOSZYK: Biscuits kruszymy i blendujemy do uzyskania drobnej mąki. Polewamy je rozpuszczonym masłem i tworzymy masę, którą wkładamy do formy do pieczenia. Odkładamy do lodówki.
2. Krok
SER KREMOWY: Wszystko oprócz śmietany zmiksować razem. Ubijamy śmietanę na bitą śmietanę, którą następnie mieszamy łyżką do serowej mieszanki. Gotowy krem nakładamy na ciasto. Schładzamy.
3. Krok
WARSTWA KARMELU: W garnku mieszamy cukier, aż całkowicie się nie rozpuści i nie powstanie brązowy płyn. Dodajemy roztopione masło. Następnie ostrożnie wlewamy śmietankę i mieszamy przez chwilę. Dodajemy trochę soli, mieszamy.
4. Krok
Pozwólmy mu trochę ostygnąć. Gorący płynny karmel w końcu wylewamy na ciasto i wkładamy do lodówki na kilka godzin.