REKLAMA

Źródło: Piotr Krzeslak from Getty Images

Stek z tuńczyka

Przepis na smaczny stek z tuńczyka przygotowany na patelni.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 kawałek Steki z tuńczyka Dodano do
  • 2 łyżeczka Sezam Dodano do
  • Sól i czarny pieprz do smaku Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • Szczypta płatków chili Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Oliwa z oliwek Dodano do
  • 2 kawałek Cytryny Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umieść steki z tuńczyka w misce. Następnie posyp je solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.

2. Krok

Posyp je sezamem z obu stron i delikatnie dociśnij, aby sezam dobrze się przykleił.

3. Krok

Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i obsmaż stek z obu stron na złoty kolor. Ważne jest, aby nie spieszyć się, aby stek pozostał soczysty - wolę smażyć go krótko, tylko 2-3 minuty z każdej strony.

4. Krok

Przed podaniem zdjąć z patelni i skropić sokiem z cytryny.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy