REKLAMA
Źródło: Piotr Krzeslak from Getty Images
Stek z tuńczyka
Przepis na smaczny stek z tuńczyka przygotowany na patelni.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 2 kawałek Steki z tuńczyka
- 2 łyżeczka Sezam
- Sól i czarny pieprz do smaku
- 2 goździki Czosnek
- Szczypta płatków chili
- 2 łyżka stołowa Oliwa z oliwek
- 2 kawałek Cytryny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Umieść steki z tuńczyka w misce. Następnie posyp je solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.
2. Krok
Posyp je sezamem z obu stron i delikatnie dociśnij, aby sezam dobrze się przykleił.
3. Krok
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i obsmaż stek z obu stron na złoty kolor. Ważne jest, aby nie spieszyć się, aby stek pozostał soczysty - wolę smażyć go krótko, tylko 2-3 minuty z każdej strony.
4. Krok
Przed podaniem zdjąć z patelni i skropić sokiem z cytryny.