Źródło: Pixabay
Staromodne grillowane hamburgery z grilla
Ten przepis przywraca klasyczny smak starego hamburgera. Pasztet jest soczysty i pełen smaku, w połączeniu z chrupiącą sałatą, pikantnymi ogórkami i pomidorami. Przygotowanie tych aromatycznych i obfitych hamburgerów zajmuje zaledwie 30 minut. Idealne na rodzinny obiad lub grilla na podwórku!
Składniki
- 1 lb mielonej wołowiny
- 4 bułki do hamburgerów
- 4 plastry Sera Americana
- sól i pieprz do smaku
- 1 Mała cebula, drobno posiekana
- 1 łyżeczka sosu worcestershire
- 4 Liście sałaty
- 4 plastry pomidorów
- 4 plastry Pikli
- Majonez, musztarda i ketchup według uznania
Najnowsze ulotki
Procedura
W dużej misce wymieszaj mieloną wołowinę, posiekaną cebulę, sos Worcestershire, sól i pieprz. Upewnij się, że wszystko dobrze się połączyło.
Podzielić mieszankę wołowiny na 4 równe porcje i uformować z każdej porcji placek.
Rozgrzej grill lub patelnię na średnim ogniu. Smaż kotlety przez około 5 minut z każdej strony lub do momentu, aż osiągną pożądany stopień wysmażenia.
Każdy kotlet posmarować plasterkiem sera i pozostawić do lekkiego roztopienia.
Złóż swoje hamburgery. Zacznij od dolnej połówki bułki, następnie dodaj sałatę, pasztecik z serem, plasterek pomidora, plasterek ogórka, a na koniec trochę majonezu, musztardy i keczupu. Na koniec nałóż drugą połówkę bułki.
Powtórzyć proces dla pozostałych hamburgerów.
Podawaj hamburgery w starym stylu na ciepło i ciesz się podróżą w głąb wspomnień z każdym kęsem!