REKLAMA
Spaghetti z mięsem mielonym
Doskonałe domowe, jakoby morcadella.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 250 g mielona wołowina
- 1 kiełbasa
- Połowa cukinia
- 1 Pakiet spaghetti
- 2 goździki czosnek
- 6 łyżka stołowa keczup
- Sól
- pieprz czarny mielony
- oregano
- 300 g tarty ser
- 1 łyżka stołowa oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Cebulę drobno siekamy, cukinię obieramy ze skórki i nasion. Razem smażymy je na oliwie z oliwek, dodajemy mięso i kiełbasę, które również zmieliliśmy. Solimy i pieprzimy.
2. Krok
Smażymy razem, potem dodajemy trochę wody według potrzeb i dusimy, aż mięso będzie gotowe.
3. Krok
W końcu do mieszanki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, ketchup i oregano.
4. Krok
Gotujemy to razem przez 5 minut i mieszanka jest gotowa. Spaghetti gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Na talerz kładziemy ugotowane spaghetti, na wierzch kładziemy mieszankę i posypujemy startym serem. Ja zwykłem dodawać do swojej porcji posiekany pieczarki.