REKLAMA

Źródło: kwasny221 from Getty Images

Spaghetti Bolognese z mięsa mielonego

Spaghetti bolognese z mięsa mielonego, które można przygotować w 30 minut.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 400 g Mielona wołowina Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 2 Goździki Czosnek Dodano do
  • 1 Łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 400 g Pomidory w puszce Dodano do
  • 1 Łyżka oregano Dodano do
  • Szczypta soli i pieprzu Dodano do
  • 400 g spaghetti Dodano do
  • Tarty parmezan do podania Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Na głębokiej patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulę na oliwie z oliwek na złoty kolor. Dodać zmiażdżony czosnek i podsmażyć.

2. Krok

Dodać mięso mielone i dokładnie podsmażyć. Użyj łyżki, aby rozbić je na mniejsze kawałki podczas smażenia. Ważne jest, aby dobrze usmażyć mięso, aby było ładnie chrupiące.

3. Krok

Dodaj pomidory z puszki. Jeśli używasz świeżych pomidorów, lepiej je najpierw obrać i pokroić na małe kawałki. Osobiście wolę pomidory z puszki, które zimą są bardziej intensywne w smaku.

4. Krok

Następnie dopraw solą i pieprzem oraz dodaj oregano. Po wymieszaniu pozwól sosowi bulgotać pod przykryciem przez około 30 minut na małym ogniu.

5. Krok

W międzyczasie ugotuj spaghetti al dente zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Zawsze dodaję łyżkę oliwy z oliwek do wody, aby zapobiec przywieraniu spaghetti.

6. Krok

Gotowe spaghetti odcedzić i wymieszać z sosem. Podawać z tartym parmezanem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy