Źródło: kwasny221 from Getty Images
Spaghetti Bolognese z mięsa mielonego
Spaghetti bolognese z mięsa mielonego, które można przygotować w 30 minut.
Składniki
- 400 g Mielona wołowina
- 1 kawałek The Onion
- 2 Goździki Czosnek
- 1 Łyżki Oliwa z oliwek
- 400 g Pomidory w puszce
- 1 Łyżka oregano
- Szczypta soli i pieprzu
- 400 g spaghetti
- Tarty parmezan do podania
Najnowsze ulotki
Procedura
Na głębokiej patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulę na oliwie z oliwek na złoty kolor. Dodać zmiażdżony czosnek i podsmażyć.
Dodać mięso mielone i dokładnie podsmażyć. Użyj łyżki, aby rozbić je na mniejsze kawałki podczas smażenia. Ważne jest, aby dobrze usmażyć mięso, aby było ładnie chrupiące.
Dodaj pomidory z puszki. Jeśli używasz świeżych pomidorów, lepiej je najpierw obrać i pokroić na małe kawałki. Osobiście wolę pomidory z puszki, które zimą są bardziej intensywne w smaku.
Następnie dopraw solą i pieprzem oraz dodaj oregano. Po wymieszaniu pozwól sosowi bulgotać pod przykryciem przez około 30 minut na małym ogniu.
W międzyczasie ugotuj spaghetti al dente zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Zawsze dodaję łyżkę oliwy z oliwek do wody, aby zapobiec przywieraniu spaghetti.
Gotowe spaghetti odcedzić i wymieszać z sosem. Podawać z tartym parmezanem.