REKLAMA
Źródło: Canva
Sos tatarski do jajek
Najlepszy domowy sos tatarski, który można przygotować w kilka minut.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt jajko
- 250 ml olej słonecznikowy
- 1 łyżka stołowa musztarda pełnotłusta
- 1⁄2 łyżeczka cukier
- 1 łyżeczka sok z cytryny
- szczypta soli
- 1⁄2 łyżeczka pieprz czarny mielony
- 2 szt ogórki kiszone
- 1⁄2 ząbek czosnku
- 1⁄2 The Onion
- paliwo z czerwonej papryki mielonej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
5 min.
1. Krok
Ogórka, cebulę i czosnek drobno siekamy.
2. Krok
Wrzucamy je do miksera razem z innymi składnikami i miksujemy mikserem ręcznym.
3. Krok
Powoli dodajemy olej. Ilość oleju określa gęstość i sztywność sosu tatarskiego. Jeśli chcemy sztywniejszą konsystencję, musimy dodać więcej oleju.