REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/AI-fm7Eqz2D7oPOcRfcu/5b2ae55983fedf12680236460a1629.png)
Sos pomidorowy do pizzy
Przepis na doskonały domowy sos pomidorowy do pizzy.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 400 g pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 goździki Czosnek
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżka Cukier
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W garnku, na średnim ogniu, podgrzej oliwę z oliwek. Dodaj przeciśnięty czosnek i smaż go do złotego koloru, mniej więcej przez minutę.
2. Krok
Następnie dodaj pokrojone pomidory, suszoną bazylię i oregano, sól, czarny pieprz i cukier (jeśli używasz).
3. Krok
Przykryj garnek i gotuj na małym ogniu przez 20 minut, lub do momentu, aż sos nieco się zredukuje.
4. Krok
Kto chce, może zblendować sos.
5. Krok
Tak przygotowany sos wytrzyma w lodówce do tygodnia.