REKLAMA

Źródło: Pixabay

Sos do pulpetów

Wyśmienite pulpeciki w sosie pomidorowym.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Składniki

  • 700 g mięso mielone Dodano do
  • 5 szt jajko Dodano do
  • 12 kubek bułka tarta Dodano do
  • 12 łyżeczka Sól Dodano do
  • 14 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
  • 14 kubek woda Dodano do

Sos

  • 2 szt Pomidorowy sos Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Oliwa z oliwek Dodano do
  • 200 ml rosół z kurczaka Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • Sól Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier Dodano do
  • Suszone oregano Dodano do
  • Suszone tymianki Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Mięso mielone wsypujemy do miski. Cebulę obieramy i kroimy na drobno, dodajemy wszystkie pozostałe składniki.

2. Krok

Dokładnie mieszamy masę. Formujemy mniejsze kule, które rozkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 220°C przez 25 minut.

3. Krok

W garnku podgrzewamy oliwę z oliwek, krótko obsmażamy na niej drobno posiekaną cebulę. Kiedy staje się brązowa, dodajemy przecier pomidorowy.

4. Krok

Po chwili duszenia, dolejemy bulionu i doprawimy solą. Gotujemy około 10 minut, a następnie dodajemy cukier.

5. Krok

Do smaku możemy dodać więcej cukru. Na koniec dodajemy suszone zioła i mieszamy. Pieczone mięsne kuleczki podajemy polane sosem pomidorowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy