REKLAMA

Źródło: Pixabay

Sos do pulpetów

Wyśmienite pulpeciki w sosie pomidorowym.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Składniki

  • 700 g mięso mielone Dodano do
  • 5 szt jajko Dodano do
  • 12 kubek bułka tarta Dodano do
  • 12 łyżeczka Sól Dodano do
  • 14 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
  • 14 kubek woda Dodano do

Sos

  • 2 szt Pomidorowy sos Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Oliwa z oliwek Dodano do
  • 200 ml rosół z kurczaka Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • Sól Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier Dodano do
  • Suszone oregano Dodano do
  • Suszone tymianki Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Mięso mielone wsypujemy do miski. Cebulę obieramy i kroimy na drobno, dodajemy wszystkie pozostałe składniki.

2. Krok

Dokładnie mieszamy masę. Formujemy mniejsze kule, które rozkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 220°C przez 25 minut.

3. Krok

W garnku podgrzewamy oliwę z oliwek, krótko obsmażamy na niej drobno posiekaną cebulę. Kiedy staje się brązowa, dodajemy przecier pomidorowy.

4. Krok

Po chwili duszenia, dolejemy bulionu i doprawimy solą. Gotujemy około 10 minut, a następnie dodajemy cukier.

5. Krok

Do smaku możemy dodać więcej cukru. Na koniec dodajemy suszone zioła i mieszamy. Pieczone mięsne kuleczki podajemy polane sosem pomidorowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy