REKLAMA

Źródło: grafvision from Getty Images

Słodki sos chili

Słodki sos chilli to jeden z moich ulubionych dodatków do dań. Najbardziej lubię go z pieczonymi paskami kurczaka lub jako dip do sajgonek. Ten przepis jest naprawdę prosty

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 3 Goździki Czosnek Dodano do
  • 1 kawałek Papryki Dodano do
  • 100 g Cukier Dodano do
  • 50 ml Ocet ryżowy Dodano do
  • 1 Łyżka Sole Dodano do
  • 1 Łyżka Chili Dodano do
  • 100 ml wody Dodano do
  • 2 Łyżki Skrobia kukurydziana Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Zacznij od oczyszczenia i drobnego posiekania czosnku i papryki. Następnie zmiksuj je w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji.

2. Krok

Następnie połączyć tę mieszaninę, cukier, ocet ryżowy, sól, chili w proszku i wodę w rondlu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 5 minut.

3. Krok

Następnie dodaj skrobię kukurydzianą rozpuszczoną w 2 łyżkach wody. To mój ulubiony sposób na zagęszczenie sosu i nadanie mu odpowiedniej konsystencji. Pamiętaj o ciągłym mieszaniu, aby sos się nie przypalił.

4. Krok

Następnie gotować przez kolejne 5 minut, aż sos zgęstnieje. Następnie można go ostudzić i przechowywać w wysterylizowanym słoiku.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy