REKLAMA

Źródło: arfo from Getty Images

Schabowe plastry na grzybach

Smaczne i proste danie z plastrami mięsa wieprzowego i grzybami, które doskonale wpasuje się w każde menu. Taki posiłek pokochają wszyscy miłośnicy mięsa i grzybów.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 4 kawałek Kawałki wieprzowiny Dodano do
  • 500 g świeże grzyby Dodano do
  • 2 kawałek The Onion Dodano do
  • 4 goździki czosnek Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej Dodano do

Przyprawy i aromaty

  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
  • 1 łyżeczka Majeranek Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Kawałki wieprzowiny czyścimy i solimy. Cebulę kroimy na drobno, a czosnek przepuszczamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z czosnkiem.

2. Krok

Dodajemy plastry wieprzowiny i smażymy je z obu stron. Następnie wyjmujemy je z patelni i odstawiamy na bok.

3. Krok

Do patelni dodajemy pokrojone grzyby, solimy, pieprzymy i podsmażamy. Następnie dodajemy mięso z powrotem do patelni i podgrzewamy wszystko razem.

4. Krok

Na koniec posypujemy majerankiem i podajemy z dodatkami według własnego smaku.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy