REKLAMA
Źródło: arfo from Getty Images
Schabowe plastry na grzybach
Smaczne i proste danie z plastrami mięsa wieprzowego i grzybami, które doskonale wpasuje się w każde menu. Taki posiłek pokochają wszyscy miłośnicy mięsa i grzybów.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 4 kawałek Kawałki wieprzowiny
- 500 g świeże grzyby
- 2 kawałek The Onion
- 4 goździki czosnek
- 2 łyżka stołowa olej
Przyprawy i aromaty
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
- 1 łyżeczka Majeranek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Kawałki wieprzowiny czyścimy i solimy. Cebulę kroimy na drobno, a czosnek przepuszczamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z czosnkiem.
2. Krok
Dodajemy plastry wieprzowiny i smażymy je z obu stron. Następnie wyjmujemy je z patelni i odstawiamy na bok.
3. Krok
Do patelni dodajemy pokrojone grzyby, solimy, pieprzymy i podsmażamy. Następnie dodajemy mięso z powrotem do patelni i podgrzewamy wszystko razem.
4. Krok
Na koniec posypujemy majerankiem i podajemy z dodatkami według własnego smaku.