REKLAMA
Źródło: Pixabay: congerdesign
Sałatka z soczewicy i parówek
To lekka, odżywcza i smaczna potrawa, którą można szybko przygotować. Parówki i soczewica to idealne połączenie w prostej, lecz smacznej zupie. To idealne danie na obiad lub kolację każdego dnia tygodnia.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g Soczewica
- 4 db Parówka
- 1 db cebula
- 1 pęczek Pietruszka
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 db cytryna
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
1. krok: Wrzuć soczewicę do gotującej się, osolonej wody. Gotować przez 20-25 minut, do momentu aż będzie miękka, ale nie przegotowana.
2. Krok
Krok drugi: Kiełbaski gotować w wrzącej wodzie przez 5-7 minut.
3. Krok
Krok trzeci: posiekaj cebulę, drobno posiekaj pietruszkę.
4. Krok
Krok 4: Gdy soczewica jest gotowa, odcedź ją i wymieszaj z siekaną cebulą, pietruszką, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
5. Krok
5. krok: Pokrójmy parówki na kawałki i wymieszajmy je z sałatką z soczewicy.
6. Krok
Krok 6: Podawaj zimne lub ciepłe, według uznania.