REKLAMA

Źródło: Pixabay: congerdesign

Sałatka z soczewicy i parówek

To lekka, odżywcza i smaczna potrawa, którą można szybko przygotować. Parówki i soczewica to idealne połączenie w prostej, lecz smacznej zupie. To idealne danie na obiad lub kolację każdego dnia tygodnia.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 200 g Soczewica Dodano do
  • 4 db Parówka Dodano do
  • 1 db cebula Dodano do
  • 1 pęczek Pietruszka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 db cytryna Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

1. krok: Wrzuć soczewicę do gotującej się, osolonej wody. Gotować przez 20-25 minut, do momentu aż będzie miękka, ale nie przegotowana.

2. Krok

Krok drugi: Kiełbaski gotować w wrzącej wodzie przez 5-7 minut.

3. Krok

Krok trzeci: posiekaj cebulę, drobno posiekaj pietruszkę.

4. Krok

Krok 4: Gdy soczewica jest gotowa, odcedź ją i wymieszaj z siekaną cebulą, pietruszką, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

5. Krok

5. krok: Pokrójmy parówki na kawałki i wymieszajmy je z sałatką z soczewicy.

6. Krok

Krok 6: Podawaj zimne lub ciepłe, według uznania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy