REKLAMA

Źródło: SGAFotoStudio from Getty Images

Sałatka Tabbouleh

To tradycyjne danie kuchni libańskiej, które jest popularne na Bliskim Wschodzie. Często serwowane jako część meze. Sałatka Tabbouleh jest lekka, odświeżająca i pełna świeżych, żywych smaków.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Niemieńce

  • 100 g kuskus Dodano do
  • 200 ml woda Dodano do

Sałatka

  • 4 Sztuka pomidory Dodano do
  • 1 Objętość natka pietruszki Dodano do
  • 1 Objętość Mięta Dodano do
  • 1 sztuka czerwona cebula Dodano do
  • 1 sztuka cytryna Dodano do
  • 3 łyżki oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
  • 2 ks ogórki gruntowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Zgotuj kuskus zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odcedź i ostudź.

2. Krok

W międzyczasie pokrój pomidory, ogórki, pietruszkę, miętę i cebulę.

3. Krok

Wyciśnij sok z cytryny i połącz go z oliwą z oliwek. Dodaj sól i pieprz.

4. Krok

Dodaj wszystkie składniki do dużej miski, włączając w to kuskus. Wymieszaj, aż wszystko będzie dobrze połączone.

5. Krok

Podawaj od razu, lub schładzaj w lodówce na kilka godzin przed podaniem, aby smaki miały czas na połączenie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy