REKLAMA

Rosyjska zupa rybna

Rosyjska zupa rybna zwana również Ucha jest tradycyjnym daniem kuchni rosyjskiej. To zupa z warzywami i rybą, której podstawą jest konkretne bulion z ryby. Sposób jej przygotowania różni się w zależności od regionu. Podana poniżej zupa jest jednym z najpopularniejszych sposobów.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg ryby (np. łosoś, pstrąg sandacz) Dodano do
  • 4 duży ziemniaki Dodano do
  • 1 duży marchewka Dodano do
  • 1 duży The Onion Dodano do
  • 2 listy laurowe Dodano do
  • 5 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • 3 kulki pieprzu czarnego Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
  • 1 Objętość koperku Dodano do
  • 1 Objętość pietruszki Dodano do
  • 2 łyżki oleju roślinnego Dodano do
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Dodano do
  • 2 litry wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Rybę oczyścić, umyć i podzielić na porcje.

2. Krok

Na dużym rondlu podgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulę i smażymy, aż stanie się szklista.

3. Krok

Dodajemy pokrojoną marchewkę i smażymy przez kolejne 3-4 minuty.

4. Krok

Dodaj koncentrat pomidorowy i smażyj przez około 1 minutę.

5. Krok

Dodaj rybę do rondla, zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i kulki pieprzu. Przykryj rondel i gotuj przez 20 minut.

6. Krok

W międzyczasie dokładnie umyj ziemniaki, pokrój na kostkę i dodaj do rondla. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie (ok. 15-20 minut).

7. Krok

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

8. Krok

Na koniec dodaj posiekany koperek i pietruszkę. Przykryj rondel i gotuj jeszcze przez 2 minuty.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy