REKLAMA

Rosyjska zupa rybna

Rosyjska zupa rybna zwana również Ucha jest tradycyjnym daniem kuchni rosyjskiej. To zupa z warzywami i rybą, której podstawą jest konkretne bulion z ryby. Sposób jej przygotowania różni się w zależności od regionu. Podana poniżej zupa jest jednym z najpopularniejszych sposobów.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg ryby (np. łosoś, pstrąg sandacz) Dodano do
  • 4 duży ziemniaki Dodano do
  • 1 duży marchewka Dodano do
  • 1 duży The Onion Dodano do
  • 2 listy laurowe Dodano do
  • 5 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • 3 kulki pieprzu czarnego Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
  • 1 Objętość koperku Dodano do
  • 1 Objętość pietruszki Dodano do
  • 2 łyżki oleju roślinnego Dodano do
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Dodano do
  • 2 litry wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Rybę oczyścić, umyć i podzielić na porcje.

2. Krok

Na dużym rondlu podgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulę i smażymy, aż stanie się szklista.

3. Krok

Dodajemy pokrojoną marchewkę i smażymy przez kolejne 3-4 minuty.

4. Krok

Dodaj koncentrat pomidorowy i smażyj przez około 1 minutę.

5. Krok

Dodaj rybę do rondla, zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i kulki pieprzu. Przykryj rondel i gotuj przez 20 minut.

6. Krok

W międzyczasie dokładnie umyj ziemniaki, pokrój na kostkę i dodaj do rondla. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie (ok. 15-20 minut).

7. Krok

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

8. Krok

Na koniec dodaj posiekany koperek i pietruszkę. Przykryj rondel i gotuj jeszcze przez 2 minuty.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy