REKLAMA
Źródło: blende40 for Adobe Stock
Rosół z dziczyzny
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 Kilo Kości dzikie
- 500 Gram Dziczyzna
- 500 Gram Warzywa (marchew, seler, cebula, por)
- 1 Kawałek Ząbek czosnku
- 2 Kawałek liście laurowe
- 5 Kawałek jałowiec
- 2 l woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
240 min.
1. Krok
Aby przygotować wywar z dziczyzny, najpierw umieść kości i mięso w dużym garnku i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia.
2. Krok
Podczas gdy woda się gotuje, umyj warzywa i pokrój je na małe kawałki. Dodaj do garnka razem z czosnkiem i przyprawami (liście laurowe i jałowiec).
3. Krok
Wszystko dobrze wymieszać i przykryć garnka na pół. Na małym ogniu gotować przynajmniej przez 4 godziny.
4. Krok
Po ugotowaniu odcedź bulion przez drobne sitko.
5. Krok
Skosztuj bulionu i pozwól mu jeszcze bardziej się zredukować, aby uzyskać jeszcze mocniejszy smak. Używaj dalej do dowolnych potraw lub sosów.