REKLAMA

Źródło: blende40 for Adobe Stock

Rosół z dziczyzny

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 Kilo Kości dzikie Dodano do
  • 500 Gram Dziczyzna Dodano do
  • 500 Gram Warzywa (marchew, seler, cebula, por) Dodano do
  • 1 Kawałek Ząbek czosnku Dodano do
  • 2 Kawałek liście laurowe Dodano do
  • 5 Kawałek jałowiec Dodano do
  • 2 l woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

240 min.
1. Krok

Aby przygotować wywar z dziczyzny, najpierw umieść kości i mięso w dużym garnku i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia.

2. Krok

Podczas gdy woda się gotuje, umyj warzywa i pokrój je na małe kawałki. Dodaj do garnka razem z czosnkiem i przyprawami (liście laurowe i jałowiec).

3. Krok

Wszystko dobrze wymieszać i przykryć garnka na pół. Na małym ogniu gotować przynajmniej przez 4 godziny.

4. Krok

Po ugotowaniu odcedź bulion przez drobne sitko.

5. Krok

Skosztuj bulionu i pozwól mu jeszcze bardziej się zredukować, aby uzyskać jeszcze mocniejszy smak. Używaj dalej do dowolnych potraw lub sosów.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

346 przepisy

Dania mięsne

1117 przepisy

Obiad

2161 przepisy

Śniadanie

473 przepisy

Kolacja

2022 przepisy

Deser

1522 przepisy

Ciastka

350 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy