REKLAMA
Źródło: Pexels
Rolada szpinakowa
Idealna przekąska na imprezę.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 150 g świeżego szpinaku
- 100 g łososia wędzonego
- 2 jajka
- 2 łyżki startego sera np sera typu feta
- 2 łyżki mąki
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Umyj szpinak i osusz go.
2. Krok
W garnku zagotuj wodę i blanszuj szpinak przez około 30 sekund.
3. Krok
Odcedź szpinak i pozostaw do wystygnięcia.
4. Krok
W misce zmieszaj jajka z serem, mąką, solą i pieprzem.
5. Krok
Dodaj szpinak do miski z jajkami i wymieszaj dokładnie.
6. Krok
Na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, rozłóż ciasto na formie prostokąta o grubości około 0,5 cm.
7. Krok
Piecz przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.
8. Krok
Po wyjęciu z piekarnika pozostaw do wystygnięcia.
9. Krok
Ułóż plastry łososia.
10. Krok
Potem zwin roladę od dłuższego boku i pokrój na plastry.