REKLAMA

Źródło: Pexels

Rolada szpinakowa

Idealna przekąska na imprezę.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 150 g świeżego szpinaku Dodano do
  • 100 g łososia wędzonego Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 2 łyżki startego sera np sera typu feta Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umyj szpinak i osusz go.

2. Krok

W garnku zagotuj wodę i blanszuj szpinak przez około 30 sekund.

3. Krok

Odcedź szpinak i pozostaw do wystygnięcia.

4. Krok

W misce zmieszaj jajka z serem, mąką, solą i pieprzem.

5. Krok

Dodaj szpinak do miski z jajkami i wymieszaj dokładnie.

6. Krok

Na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, rozłóż ciasto na formie prostokąta o grubości około 0,5 cm.

7. Krok

Piecz przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.

8. Krok

Po wyjęciu z piekarnika pozostaw do wystygnięcia.

9. Krok

Ułóż plastry łososia.

10. Krok

Potem zwin roladę od dłuższego boku i pokrój na plastry.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy