REKLAMA

Źródło: FB: Jedlo je krásne

Puddingowy tort ze śmietaną

Ten słodki deser jest świetnym dodatkiem do kawy lub jako deser po dużym obiedzie. Puddingowy tort ze śmietaną jest pyszny, wilgotny i zdecydowanie należy do ulubionych słodyczy. Nie zniechęcaj się początkową trudnością, wynik jest tego wart.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Kosz

  • 200 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do

Budyń

  • 2 szt budyń waniliowy Dodano do
  • 500 ml mleko Dodano do

Bita śmietana

  • 200 ml śmietana do ubijania Dodano do
  • cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Przygotuj składniki. Mąkę, cukier, masło i jajko wymieszaj do gładkości. To będzie ciasto naszego ciasta.

2. Krok

Pudding gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu z mlekiem.

3. Krok

Ciasto często wkładamy do natłuszczonej formy na tort. Na wierzchu ciasta wlewamy już gotowany budyń.

4. Krok

Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C przez około 30 - 35 minut.

5. Krok

Po upieczeniu pozostawiamy ciasto do ostygnięcia i smarujemy je dżemem truskawkowym.

6. Krok

Ubijemy śmietanę kremówkę razem z cukrem i posmarujemy nią dżem.

7. Krok

Ciasto udekorować truskawkami, liśćmi mięty i posypać kakao.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy