REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/IEmm57kqfBEGAkOA4h-4/6472f79b5efbc3b46a2187c8500875.png)
Przepis na smażone szparagi
Dzisiejszy przepis to smażone szparagi. Idealny dodatek do letnich obiadów. Idealnie komponują się zarówno z mięsem, jak i rybami. Wypróbuj i zaskocz swoich domowników nowym, zdrowym daniem.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1 Objętość szparagów
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1⁄2 Cytryny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Szparagi dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy.
2. Krok
Odcinamy zdrewniałe końce szparagów (ok. 1-2 cm od dołu).
3. Krok
Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy szparagi.
4. Krok
Smażymy na średnim ogniu ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.
5. Krok
Dodajemy sól, pieprz i czosnek do szparagów, mieszamy i smażymy jeszcze 2-3 minuty.
6. Krok
Przed podaniem skrapiamy szparagi sokiem z cytryny.