REKLAMA

Przepis na smażone szparagi

Dzisiejszy przepis to smażone szparagi. Idealny dodatek do letnich obiadów. Idealnie komponują się zarówno z mięsem, jak i rybami. Wypróbuj i zaskocz swoich domowników nowym, zdrowym daniem.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 1 Objętość szparagów Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
  • pieprz do smaku Dodano do
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego Dodano do
  • 12 Cytryny Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Szparagi dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy.

2. Krok

Odcinamy zdrewniałe końce szparagów (ok. 1-2 cm od dołu).

3. Krok

Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy szparagi.

4. Krok

Smażymy na średnim ogniu ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.

5. Krok

Dodajemy sól, pieprz i czosnek do szparagów, mieszamy i smażymy jeszcze 2-3 minuty.

6. Krok

Przed podaniem skrapiamy szparagi sokiem z cytryny.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy