REKLAMA

Przepis babci na barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński przepis babci to tradycyjne danie z Ukrainy. Barszcz, o intensywnym, czerwonym kolorze i wyjątkowym smaku jest bardzo sycący. Idealny na zimę, ale smakuje przez cały rok.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 5 buraków Dodano do
  • 2 marchewki Dodano do
  • 1 biała The Onion Dodano do
  • 1 goździk czosnku Dodano do
  • 2 kartofle Dodano do
  • 12 kapusty kiszonej Dodano do
  • 3 listy laurowe Dodano do
  • 5 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki octu Dodano do
  • 1 Łyżka oleju Dodano do
  • 1 Objętość świeżej pietruszki Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Cebulę i czosnek obierz i siekaj. Buraki, marchew i ziemniaki obierz i rwi na małe kawałki.

2. Krok

Ogrzej olej w dużym garnku, wrzuć cebulę i czosnek, smaż do momentu, aż cebula stanie się przezroczysta. Dodaj buraki, marchew i ziemniaki. Właściciel sporadyczne mieszanie, smaż na średnim ogniu przez około 10 minut.

3. Krok

Pokrojoną kapustę, liście laurowe, ziele angielskie, paprykę dodaj do garnka. Dolej wodę tak, aby wszystkie składniki były zanurzone.

4. Krok

Dodaj ocet, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj, przykryj i gotuj na średnim ogniu przez około 1,5 godziny.

5. Krok

Po upływie tego czasu sprawdź, czy wszystkie warzywa są miękkie. Jeśli tak, barszcz po prostu przypraw i gotuj jeszcze 5 minut.

6. Krok

Podawaj z posiekaną pietruszką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy