REKLAMA
Źródło: Andreas Steidlinger from Getty Images
Polędwiczki wieprzowe z sosem serowym
Polędwiczki wieprzowe z sosem serowym to jedno z moich ulubionych dań. Smak mięsa i sera doskonale się uzupełniają.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 800 g Polędwica wieprzowa
- 2 łyżki Oliwa z oliwek
- Sól, mielony czarny pieprz do smaku
- 150 g ser
- 200 ml Bita śmietana
- 1 łyżka Masło
- czosnek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Polędwiczkę wieprzową pokroić w plastry, posolić i popieprzyć.
2. Krok
Rozgrzać patelnię i dodać oliwę z oliwek. Smażyć plastry z każdej strony przez około 3 minuty. Następnie wyjąć je na talerz.
3. Krok
Na tej samej patelni rozpuść masło i dodaj do niego zmiażdżony czosnek, aby uzyskać jeszcze bardziej intensywny smak.
4. Krok
Dodaj pokrojony w kostkę ser i śmietanę.
5. Krok
Gotuj sos, aż ser całkowicie się rozpuści.
6. Krok
Polędwiczki wieprzowe podawać polane sosem serowym i z ulubionymi dodatkami.