REKLAMA
Źródło: monkeybusinessimages from Canva
Pieczony udziec jagnięcy z czosnkiem i rozmarynem
Ten smaczny i aromatyczny udziec jagnięcy jest pieczony do złotego koloru z czosnkiem i rozmarynem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt udziec jagnięcy
- 5 szt czosnek
- 2 gałązki Rosemary
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- sól morska
- Czarne pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
2. Krok
Umyj i oczyść udźce jagnięce. Obierz czosnek i opłucz rozmaryn.
3. Krok
W małym naczyniu wymieszaj oliwę z oliwek, rozgnieciony czosnek, posiekany rozmaryn, sól i pieprz.
4. Krok
Natrzyj to mieszanką jagnięce udo ze wszystkich stron.
5. Krok
Umieść udźce jagnięce w naczyniu do pieczenia lub na blachy.
6. Krok
Udka piecz w piekarniku przez około 2 godziny lub do momentu, gdy termometr wskaże temperaturę 70 stopni Celsjusza.
7. Krok
Upieczone udźce jagnięce pozwól odstać na 10-15 minut, a następnie możesz je pokroić i podać.