REKLAMA

Źródło: monkeybusinessimages from Canva

Pieczony udziec jagnięcy z czosnkiem i rozmarynem

Ten smaczny i aromatyczny udziec jagnięcy jest pieczony do złotego koloru z czosnkiem i rozmarynem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szt udziec jagnięcy Dodano do
  • 5 szt czosnek Dodano do
  • 2 gałązki Rosemary Dodano do
  • 2 łyżki oliwa z oliwek Dodano do
  • sól morska Dodano do
  • Czarne pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.

2. Krok

Umyj i oczyść udźce jagnięce. Obierz czosnek i opłucz rozmaryn.

3. Krok

W małym naczyniu wymieszaj oliwę z oliwek, rozgnieciony czosnek, posiekany rozmaryn, sól i pieprz.

4. Krok

Natrzyj to mieszanką jagnięce udo ze wszystkich stron.

5. Krok

Umieść udźce jagnięce w naczyniu do pieczenia lub na blachy.

6. Krok

Udka piecz w piekarniku przez około 2 godziny lub do momentu, gdy termometr wskaże temperaturę 70 stopni Celsjusza.

7. Krok

Upieczone udźce jagnięce pozwól odstać na 10-15 minut, a następnie możesz je pokroić i podać.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy