REKLAMA
Źródło: ninafirsova from Canva
Pieczone filety z dorsza
Przepis na pyszne pieczone filety z dorsza, idealne na lunch lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 kawałek Filety z dorsza
- 2 kawałek pomidory
- 2 goździki Czosnek
- 2 łyżka stołowa Oliwa z oliwek
- Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
- świeża bazylia lub pietruszka do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Dokładnie umyj i osusz filety z dorsza. Opłucz i posiekaj pomidory. Obierz i zmiażdż ząbki czosnku.
2. Krok
W dużej brytfannie rozprowadź oliwę z oliwek. Dodaj filety z dorsza i posyp solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Ułożyć plastry pomidora na każdym filecie i posypać czosnkiem.
3. Krok
Piec przez 15-20 minut lub do momentu, gdy ryba będzie jędrna i biała.
4. Krok
Przed podaniem posypać filety świeżą bazylią lub natką pietruszki.