REKLAMA

Źródło: FB: Przepisy - obiady, ciasta, desery

Pasztet z Selera

Pasztet z selera, to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego pasztetu. Seler to warzywo o niezwykle bogatej wartości odżywczej, a w połączeniu z odpowiednimi przyprawami tworzy smaczny i aromatyczny pasztet. Idealne danie na śniadanie lub kolację!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 ks Duży seler Dodano do
  • 2 ks marchewki Dodano do
  • 1 ks cebula Dodano do
  • 3 zęby czosnku Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprzu Dodano do
  • 12 łyżeczki czarnuszk Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Pokrój seler, marchewkę i cebulę w kostkę, a czosnek drobno posiekaj.

2. Krok

Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj pokrojone warzywa, dodaj sól i pieprz i gotuj na średnim ogniu 15-20 minut, aż warzywa zmiękną.

3. Krok

Przełożyć wszystko do blendera i zmiksować na gładką masę.

4. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.

5. Krok

Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej masę i piecz około 40 minut. Pasztet powinien być złoty i zwarty.

6. Krok

Pozwól pasztetowi ostygnąć przed pokrojeniem. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy