REKLAMA

Źródło: Youtube

Pasztet domowy pieczony

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1 kg łopatki Dodano do
  • 200 g wątróbki Dodano do
  • 1 ks marchewka Dodano do
  • 1 ks Pietruszka Dodano do
  • 1 Kawałek selera Dodano do
  • 1 ks cebula Dodano do
  • 3 łyżki bułki tartej Dodano do
  • 2 ks jajka Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • liść laurowy Dodano do
  • ziele angielskie Dodano do
  • czosnek z ziołami bazylia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Łopatkę pokroić w kostkę.

2. Krok

Gotować przez 1 godzinę w wodzie z warzywami.

3. Krok

Gotować w osolonej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim.

4. Krok

Gdy mięso będzie miękkie, dodać wątróbkę z cebulą i gotować przez 20 minut.

5. Krok

Wszystko wyjąć, dodać jajka, bułkę tartą i odrobinę bulionu.

6. Krok

Dopraw wszystko solą, pieprzem, bazylią i czosnkiem.

7. Krok

Umieścić masę w naczyniu do pieczenia o wymiarach 25 x 11 cm.

8. Krok

Piec pasztet przez 60 minut w temperaturze 170°C.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy