REKLAMA
Źródło: Youtube
Pasztet domowy pieczony
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 1 kg łopatki
- 200 g wątróbki
- 1 ks marchewka
- 1 ks Pietruszka
- 1 Kawałek selera
- 1 ks cebula
- 3 łyżki bułki tartej
- 2 ks jajka
- sól i pieprz
- liść laurowy
- ziele angielskie
- czosnek z ziołami bazylia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Łopatkę pokroić w kostkę.
2. Krok
Gotować przez 1 godzinę w wodzie z warzywami.
3. Krok
Gotować w osolonej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim.
4. Krok
Gdy mięso będzie miękkie, dodać wątróbkę z cebulą i gotować przez 20 minut.
5. Krok
Wszystko wyjąć, dodać jajka, bułkę tartą i odrobinę bulionu.
6. Krok
Dopraw wszystko solą, pieprzem, bazylią i czosnkiem.
7. Krok
Umieścić masę w naczyniu do pieczenia o wymiarach 25 x 11 cm.
8. Krok
Piec pasztet przez 60 minut w temperaturze 170°C.