REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť

Papryka marynowana w oleju

Papryka marynowana w oleju to świetny sposób na zachowanie smaku i pięknego koloru papryki przez cały rok.

REKLAMA

Składniki

porcje
6

Główne składniki

  • 2 kg czerwona papryka Dodano do
  • 1 l oliwa z oliwek Dodano do
  • 5 szt czosnek Dodano do

Przyprawa

  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Oczyść papryki, usuń nasiona i pokrój.

2. Krok

Czosnek obieramy i kroimy na cienkie plasterki.

3. Krok

W garnku podgrzewamy oliwę z oliwek i dodajemy paprykę i czosnek.

4. Krok

Dodajemy sól i pieprz i dobrze mieszamy.

5. Krok

Gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut, aż do miękkości papryki.

6. Krok

Gotowane papryki pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie przekładamy je do szklanych słoików. Dodajemy olej i zamykamy.

7. Krok

Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem, pozwalamy dżemowi wyciągnąć z lodówki co najmniej godzinę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy