REKLAMA
Panzanella
Sałatka Panzanella inspirowana włoskim Florencją
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 3 szt Pieczona czerwona papryka
- sól morska
- 300 g pomidory koktajlowe
- 300 g pomidor
- świeża bazylia
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 4 szt sardela
- 80 g czarne oliwki
- 2 szt nieświeżego chleba
- Pomidory San Marzano
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Do podlewania będą potrzebne cukier 0,5 łyżeczki ocet z czerwonego wina 60 ml oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia bazylia 2 garście małych liści do dekoracji
2. Krok
W większej misce pokroić czerwone mięsiste dojrzałe pomidory (San Marzano - bawole serce - krzak) dodać posiekaną pieczoną paprykę
3. Krok
Posiekana czerwona cebula, oliwki i anchois,
4. Krok
Starzy chleb jest namoczony. I wszystko skrapiamy przygotowanym sosem z czerwonego octu winnego dekorujemy bazylią lub świeżymi mikrozielonkami, koperkiem