REKLAMA
Panzanella

Panzanella

Sałatka Panzanella inspirowana włoskim Florencją

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 3 szt Pieczona czerwona papryka Dodano do
  • sól morska Dodano do
  • 300 g pomidory koktajlowe Dodano do
  • 300 g pomidor Dodano do
  • świeża bazylia Dodano do
  • 1 czerwona cebula Dodano do
  • 1 ząbek czosnku Dodano do
  • 4 szt sardela Dodano do
  • 80 g czarne oliwki Dodano do
  • 2 szt nieświeżego chleba Dodano do
  • Pomidory San Marzano Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Do podlewania będą potrzebne cukier 0,5 łyżeczki ocet z czerwonego wina 60 ml oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia bazylia 2 garście małych liści do dekoracji

2. Krok

W większej misce pokroić czerwone mięsiste dojrzałe pomidory (San Marzano - bawole serce - krzak) dodać posiekaną pieczoną paprykę

Panzanella - etap przygotowania 1
3. Krok

Posiekana czerwona cebula, oliwki i anchois,

Panzanella - etap przygotowania 1
4. Krok

Starzy chleb jest namoczony. I wszystko skrapiamy przygotowanym sosem z czerwonego octu winnego dekorujemy bazylią lub świeżymi mikrozielonkami, koperkiem

Panzanella - etap przygotowania 1

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy