REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/tlrhxX6P--hqQnJHNG1r/d1a518389524f4a623e81ec9654058.jpeg)
Źródło: vikif from Getty Images
Paluszki z ciasta francuskiego z serem
Przepis na najlepsze paluszki serowe z ciasta francuskiego.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 1 opakowanie Ciasto francuskie
- 1 kawałek jajko
- 200 g Tarty twardy ser
- sól
- mielona czerwona papryka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
2. Krok
Rozwałkuj ciasto francuskie na desce i posyp startym serem.
3. Krok
Dodaj szczyptę soli do jajka i posmaruj nim ciasto. Następnie posyp czerwoną papryką.
4. Krok
Pokrój ciasto na batony, które piecz przez około 15 minut do 25 minut.