REKLAMA
Oryginalne włoskie ciasto na pizzę
To jest tradycyjny przepis na włoskie ciasto na pizzę, które jest pięknie chrupiące.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g mąka zwykła specjalna
- 2 łyżeczki Sól
- 1 łyżeczka cukier
- 7 g Suchy drożdże
- 325 ml woda
- 2 łyżki stołowe oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
80 min.
1. Krok
Zmieszaj wszystkie suche składniki.
2. Krok
Dodaj wodę i oliwę z oliwek, a następnie wymieszaj.
3. Krok
Zagnieść ciasto, aż stanie się gładkie i elastyczne.
4. Krok
Pozostaw ciasto w ciepłym pomieszczeniu pokryte ręcznikiem na 1 godzinę.
5. Krok
Po godzinie ciasto powinno podwoić swoją objemność. Podziel je na 4 części.
6. Krok
Kosz jest gotowy do użycia.