REKLAMA
Naleśniki z szynką i serem
Naleśniki na słono
REKLAMA
Składniki
porcje
7
- 100 g Mąki gładkiej
- 150 ml Mleko
- 100 ml wody
- 50 ml Oliwy z oliwek priordei slovakia
- 1 jajko
- Szczypta Tekst
- lub Lanutowe masło do smarowania
- szynka
- Twardy ser w plastrach
- do pocierania Olej do patelni
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Do miski dodajemy jajko, wodę, mleko, olej i sól i mieszamy.
2. Krok
Następnie dodajemy mąkę i mieszamy ciasto.
3. Krok
Smarujemy patelnię olejem i smażymy cienkie naleśniki z obu stron.
4. Krok
Każdy naleśnik smarujemy Lučinou lub masłem, na to kładziemy plaster szynki i sera, a następnie zwijamy.
5. Krok
Naleśniki kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub na naczynie żaroodporne, które posmarowaliśmy olejem.
6. Krok
Naleśniki wkładamy do nagrzanego pieca i pieczemy przez 200/7 minut.
7. Krok
Gdy tylko je wyjmujemy z piekarnika, możemy je posypać startym serem.
8. Krok
Smacznego!