REKLAMA

Źródło: Oleksandr Prokopenko from Getty Images

Nadziewana pieczona papryka

Przepis na smaczną nadziewaną pieczoną paprykę

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 kawałek duże papryki Dodano do
  • 500 g Mięso mielone Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 kubek Ryż Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • Szczypta mielonego czarnego pieprzu Dodano do
  • 1 plechovka Przecier pomidorowy Dodano do
  • 2 kubki wody Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

80 min.
1. Krok

Najpierw oczyść cebulę i drobno ją posiekaj. To samo zrób z czosnkiem.

2. Krok

Rozgrzej odrobinę oleju na patelni i podsmaż na nim cebulę, aż stanie się złotobrązowa. Dodaj czosnek - uważaj, aby go nie rozgotować, ponieważ może nabrać gorzkiego smaku.

3. Krok

Dodaj mięso mielone i piecz, aż zbrązowieje. Od czasu do czasu zamieszać.

4. Krok

Podczas gdy mięso się piecze, możemy ugotować ryż - osobno.

5. Krok

Dopraw mięso solą i pieprzem, dodaj ugotowany ryż i wszystko dokładnie wymieszaj.

6. Krok

Oczyść papryki i luźno wypełnij je mieszanką mięsną.

7. Krok

Umieść 1 puszkę przecieru pomidorowego, 2 szklanki wody i trochę przypraw na dnie naczynia do pieczenia.

8. Krok

Umieść paprykę w naczyniu do pieczenia i włóż naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz przez około 30-40 minut lub do momentu, aż papryka będzie miękka.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy