REKLAMA

Źródło: Oleksandr Prokopenko from Getty Images

Nadziewana pieczona papryka

Przepis na smaczną nadziewaną pieczoną paprykę

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 kawałek duże papryki Dodano do
  • 500 g Mięso mielone Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 kubek Ryż Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • Szczypta mielonego czarnego pieprzu Dodano do
  • 1 plechovka Przecier pomidorowy Dodano do
  • 2 kubki wody Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

80 min.
1. Krok

Najpierw oczyść cebulę i drobno ją posiekaj. To samo zrób z czosnkiem.

2. Krok

Rozgrzej odrobinę oleju na patelni i podsmaż na nim cebulę, aż stanie się złotobrązowa. Dodaj czosnek - uważaj, aby go nie rozgotować, ponieważ może nabrać gorzkiego smaku.

3. Krok

Dodaj mięso mielone i piecz, aż zbrązowieje. Od czasu do czasu zamieszać.

4. Krok

Podczas gdy mięso się piecze, możemy ugotować ryż - osobno.

5. Krok

Dopraw mięso solą i pieprzem, dodaj ugotowany ryż i wszystko dokładnie wymieszaj.

6. Krok

Oczyść papryki i luźno wypełnij je mieszanką mięsną.

7. Krok

Umieść 1 puszkę przecieru pomidorowego, 2 szklanki wody i trochę przypraw na dnie naczynia do pieczenia.

8. Krok

Umieść paprykę w naczyniu do pieczenia i włóż naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz przez około 30-40 minut lub do momentu, aż papryka będzie miękka.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy