Źródło: Oleksandr Prokopenko from Getty Images
Nadziewana pieczona papryka
Przepis na smaczną nadziewaną pieczoną paprykę
Składniki
- 4 kawałek duże papryki
- 500 g Mięso mielone
- 1 kawałek The Onion
- 2 goździki Czosnek
- 1 kubek Ryż
- szczypta soli
- Szczypta mielonego czarnego pieprzu
- 1 plechovka Przecier pomidorowy
- 2 kubki wody
- Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
Procedura
Najpierw oczyść cebulę i drobno ją posiekaj. To samo zrób z czosnkiem.
Rozgrzej odrobinę oleju na patelni i podsmaż na nim cebulę, aż stanie się złotobrązowa. Dodaj czosnek - uważaj, aby go nie rozgotować, ponieważ może nabrać gorzkiego smaku.
Dodaj mięso mielone i piecz, aż zbrązowieje. Od czasu do czasu zamieszać.
Podczas gdy mięso się piecze, możemy ugotować ryż - osobno.
Dopraw mięso solą i pieprzem, dodaj ugotowany ryż i wszystko dokładnie wymieszaj.
Oczyść papryki i luźno wypełnij je mieszanką mięsną.
Umieść 1 puszkę przecieru pomidorowego, 2 szklanki wody i trochę przypraw na dnie naczynia do pieczenia.
Umieść paprykę w naczyniu do pieczenia i włóż naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz przez około 30-40 minut lub do momentu, aż papryka będzie miękka.