REKLAMA

Źródło: FB: Varenie a Pečenie je Radosť

Mostek wieprzowy na grzybach

W przypadku tego przepisu zawsze z niecierpliwością czekam na moment, w którym piekę mostek wieprzowy na złoty kolor, a następnie polewam go aromatycznym sosem grzybowym.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 800 g Mostek wieprzowy Dodano do
  • 300 g Grzyby Dodano do
  • 1 The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 200 ml Krem do gotowania Dodano do
  • Sól, czarny pieprz Dodano do
  • Majeranek Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Umyj, posól i popieprz mostek wieprzowy. Następnie obsmażyć go ze wszystkich stron na patelni na oleju. Następnie przełożyć do naczynia do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 1 godzinę. Ostrożnie, mostek wieprzowy powinien być delikatny.

2. Krok

Podczas gdy mięso się piecze, przygotować sos grzybowy. Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na patelni na oleju, dodać pokrojone, posolone i przyprawione grzyby. Gdy grzyby lekko zżółkną, dodaj śmietanę do gotowania. Osobiście zalecam pozostawienie sosu na wolnym ogniu przez chwilę, aby wszystkie smaki się połączyły.

3. Krok

Gotowe mięso pokroić w plastry i podawać z sosem grzybowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy