REKLAMA

Źródło: milanfoto from Getty Images Signaturre

Marynowane kotlety wieprzowe

Kotlety wieprzowe w doskonałej marynacie z czerwonego wina, miodu, oliwy z oliwek, czosnku i sosu sojowego.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 szt Kotlety wieprzowe Dodano do
  • 1 szt liść laurowy Dodano do
  • 1 łyżka Mielony czarny pieprz Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 łyżka Sole Dodano do
  • 100 ml sos sojowy Dodano do
  • 100 ml Oliwa z oliwek Dodano do
  • 50 ml Czerwone wino Dodano do
  • 2 łyżki Miód Dodano do
  • 12 kubki Przyprawy do grillowanego mięsa Dodano do
REKLAMA

Procedura

240 min.
1. Krok

Oczyść kotlety i pokrój je na mniejsze kawałki. Umieść je w misce.

2. Krok

Dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj. Polecam wymieszać makaron rękami, aby wszystkie smaki dobrze się połączyły. Mięso powinno być całkowicie pokryte marynatą.

3. Krok

Przykryj miskę i pozwól mięsu marynować się w lodówce przez co najmniej 3 godziny, a najlepiej przez całą noc. Pamiętaj, aby zamieszać mięso przynajmniej raz w tym czasie.

4. Krok

Zamarynowane kotlety można następnie przygotować na grillu lub na patelni. Grilluj je przez około 5 minut z każdej strony.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy