REKLAMA

Źródło: milanfoto from Getty Images Signaturre

Marynowane kotlety wieprzowe

Kotlety wieprzowe w doskonałej marynacie z czerwonego wina, miodu, oliwy z oliwek, czosnku i sosu sojowego.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 szt Kotlety wieprzowe Dodano do
  • 1 szt liść laurowy Dodano do
  • 1 łyżka Mielony czarny pieprz Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 łyżka Sole Dodano do
  • 100 ml sos sojowy Dodano do
  • 100 ml Oliwa z oliwek Dodano do
  • 50 ml Czerwone wino Dodano do
  • 2 łyżki Miód Dodano do
  • 12 kubki Przyprawy do grillowanego mięsa Dodano do
REKLAMA

Procedura

240 min.
1. Krok

Oczyść kotlety i pokrój je na mniejsze kawałki. Umieść je w misce.

2. Krok

Dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj. Polecam wymieszać makaron rękami, aby wszystkie smaki dobrze się połączyły. Mięso powinno być całkowicie pokryte marynatą.

3. Krok

Przykryj miskę i pozwól mięsu marynować się w lodówce przez co najmniej 3 godziny, a najlepiej przez całą noc. Pamiętaj, aby zamieszać mięso przynajmniej raz w tym czasie.

4. Krok

Zamarynowane kotlety można następnie przygotować na grillu lub na patelni. Grilluj je przez około 5 minut z każdej strony.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy