REKLAMA
Źródło: milanfoto from Getty Images Signaturre
Marynowane kotlety wieprzowe
Kotlety wieprzowe w doskonałej marynacie z czerwonego wina, miodu, oliwy z oliwek, czosnku i sosu sojowego.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 szt Kotlety wieprzowe
- 1 szt liść laurowy
- 1 łyżka Mielony czarny pieprz
- 3 goździki Czosnek
- 1 łyżka Sole
- 100 ml sos sojowy
- 100 ml Oliwa z oliwek
- 50 ml Czerwone wino
- 2 łyżki Miód
- 1⁄2 kubki Przyprawy do grillowanego mięsa
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
240 min.
1. Krok
Oczyść kotlety i pokrój je na mniejsze kawałki. Umieść je w misce.
2. Krok
Dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj. Polecam wymieszać makaron rękami, aby wszystkie smaki dobrze się połączyły. Mięso powinno być całkowicie pokryte marynatą.
3. Krok
Przykryj miskę i pozwól mięsu marynować się w lodówce przez co najmniej 3 godziny, a najlepiej przez całą noc. Pamiętaj, aby zamieszać mięso przynajmniej raz w tym czasie.
4. Krok
Zamarynowane kotlety można następnie przygotować na grillu lub na patelni. Grilluj je przez około 5 minut z każdej strony.