REKLAMA

Źródło: arfo from Getty Images

Marynowana papryka

Przepis na smaczną marynowaną paprykę w oleju, która nadaje się jako dodatek do dania głównego.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 10 szt czerwona papryka Dodano do
  • 6 lžic Ocet Dodano do
  • 4 lžic Sole Dodano do
  • 3 szt Czosnek Dodano do
  • 300 ml wody Dodano do
  • 1 Łyżki Cukier Dodano do
  • Kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Dokładnie umyj i osusz paprykę, a następnie usuń łodygę. Następnie umieść paprykę w większym szklanym pojemniku, który następnie zamknij.

2. Krok

W małym rondelku połącz ocet, sól, cukier i wodę i doprowadź mieszaninę do wrzenia. Gdy zacznie wrzeć, dodaj kulki ziela angielskiego i cały czosnek do garnka z papryką.

3. Krok

Następnie zalej papryki gorącą mieszanką i ściśnij je tak, aby były zanurzone i pokryte solanką. Zapewni to, że papryka będzie miała dużo smaku po solance, a także pięknie się zakonserwuje.

4. Krok

Zamknąć słoik i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 3 dni, aby smaki się połączyły, a papryka dobrze zamarynowała. Z doświadczenia wiem, że im dłużej się je marynuje, tym są lepsze.

5. Krok

Użyj marynowanej papryki jako dodatku do dań głównych lub jako część zimnego dania. Wierzę, że zasmakują każdemu, kto ich spróbuje. Czekam na Twoje doświadczenia i komentarze.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy