Źródło: arfo from Getty Images
Marynowana papryka
Przepis na smaczną marynowaną paprykę w oleju, która nadaje się jako dodatek do dania głównego.
Składniki
- 10 szt czerwona papryka
- 6 lžic Ocet
- 4 lžic Sole
- 3 szt Czosnek
- 300 ml wody
- 1 Łyżki Cukier
- Kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
Najnowsze ulotki
Procedura
Dokładnie umyj i osusz paprykę, a następnie usuń łodygę. Następnie umieść paprykę w większym szklanym pojemniku, który następnie zamknij.
W małym rondelku połącz ocet, sól, cukier i wodę i doprowadź mieszaninę do wrzenia. Gdy zacznie wrzeć, dodaj kulki ziela angielskiego i cały czosnek do garnka z papryką.
Następnie zalej papryki gorącą mieszanką i ściśnij je tak, aby były zanurzone i pokryte solanką. Zapewni to, że papryka będzie miała dużo smaku po solance, a także pięknie się zakonserwuje.
Zamknąć słoik i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 3 dni, aby smaki się połączyły, a papryka dobrze zamarynowała. Z doświadczenia wiem, że im dłużej się je marynuje, tym są lepsze.
Użyj marynowanej papryki jako dodatku do dań głównych lub jako część zimnego dania. Wierzę, że zasmakują każdemu, kto ich spróbuje. Czekam na Twoje doświadczenia i komentarze.