REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/53WW1U53z4Hm-fcrjxag/827416b6adf5ce2532e9477e9cfd55.jpeg)
Źródło: Pixabay: DominikRh
Makowe rogaliki śnieżne
Makowe rogaliki śnieżne to pyszne ciasto w stylu węgierskim, idealne na zimowy przysmak. Połączenie nadzienia z makiem z lekkim, kruchym ciastem to doskonały wybór na święta Bożego Narodzenia lub Nowy Rok, ale można je przygotować w dowolnym momencie, gdy masz ochotę na coś specjalnego. Przepis jest prosty, ale daje bardzo smaczny wynik.
REKLAMA
Składniki
porcje
15
Ciasto
- 500 g Mąka
- 200 g cukier puder
- 250 g masło
- 2 db żółtko
Makowy nadzienie
- 200 g Mak
- 150 g cukier kryształ
- 1 szczypta sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
1. Krok: Przygotowanie ciasta
2. Krok
Krok drugi: Przygotowanie nadzienia z makiem
3. Krok
Krok 3: Formowanie i napełnianie pierogów ze śniegu
4. Krok
Krok 4: Pieczenie
5. Krok
Krok 5: obtaczanie puszek śnieżnych w cukrze pudrze