REKLAMA

Makaron z tuńczykiem i puree pomidorowym

Przepis na pyszny makaron z tuńczykiem i przecierem pomidorowym.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 gramy Makaron Dodano do
  • 2 puszka Tuńczyk w oleju Dodano do
  • 400 gramy Przecier pomidorowy Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • łyżka oliwy z oliwek Dodano do
  • Sól i czarny pieprz do smaku Dodano do
  • Pietruszka lub bazylia do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Krok

Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni i dodać cebulę i czosnek.

3. Krok

Gdy cebula będzie szklista, dodaj przecier pomidorowy na patelnię i dopraw wszystko solą i pieprzem. Gotuj powoli na wolnym ogniu.

4. Krok

Dodaj tuńczyka (bez oleju, w którym się znajdował) do sosu i dobrze wymieszaj. Pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut, aby wszystkie smaki się połączyły.

5. Krok

Dodaj gotowy sos do ugotowanego makaronu i wymieszaj.

6. Krok

Na koniec udekoruj danie natką pietruszki lub bazylią.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy