REKLAMA
Makaron z tuńczykiem i puree pomidorowym
Przepis na pyszny makaron z tuńczykiem i przecierem pomidorowym.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 gramy Makaron
- 2 puszka Tuńczyk w oleju
- 400 gramy Przecier pomidorowy
- 1 kawałek The Onion
- łyżka oliwy z oliwek
- Sól i czarny pieprz do smaku
- Pietruszka lub bazylia do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Krok
Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni i dodać cebulę i czosnek.
3. Krok
Gdy cebula będzie szklista, dodaj przecier pomidorowy na patelnię i dopraw wszystko solą i pieprzem. Gotuj powoli na wolnym ogniu.
4. Krok
Dodaj tuńczyka (bez oleju, w którym się znajdował) do sosu i dobrze wymieszaj. Pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut, aby wszystkie smaki się połączyły.
5. Krok
Dodaj gotowy sos do ugotowanego makaronu i wymieszaj.
6. Krok
Na koniec udekoruj danie natką pietruszki lub bazylią.