REKLAMA
Źródło: frederique wacquier from Getty Images
Makaron z polędwiczką
Przepis na smaczny makaron z polędwiczką wieprzową.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 200 g makaronu spaghetti
- 2 ks polędwiczki wieprzowe
- 2 zęby czosnku
- 1 ks szalotka
- 1 Łyżka maślanka
- 1 Łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Krok
Polędwiczki kroimy w cienkie plasterki i smażymy na rozgrzanej oliwie z czosnkiem i szalotką. Pamiętaj, aby polędwiczki podsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu - dzięki temu staną się chrupiące.
3. Krok
Kiedy polędwiczki będą już prawie gotowe, dodajemy do nich maślanke. To zdecydowanie podniesie smak mięsa.
4. Krok
Całość doprawiamy solą i pieprzem – pamiętaj, aby nie przesadzić z solą. Lepiej dodać mniej na początku, a następnie dosolić do smaku.
5. Krok
Makaron odcedzamy.