REKLAMA
Źródło: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Makaron z jajkiem
Makaron z jajkiem przepis na szybki obiad zna chyba każdy.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 200 g makaron
- 4 duże jajka
- 2 łyżka stołowa olej
- woda
- sól
- świeża pietruszka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Najpierw musimy ugotować makaron w osolonej wodzie. Ugotuj makaron al dente. Odcedź go i odłóż na bok.
2. Krok
Rozgrzać olej na głębokiej patelni, kto chce, może użyć boczku i usmażyć trochę pokrojonego w kostkę boczku.
3. Krok
W małej miseczce roztrzepać jajka z solą i wlać do gorącego tłuszczu, zmniejszyć ogień i wsypać makaron.
4. Krok
Wymieszaj razem, nie gotuj zbyt długo, aby jajko nie było zbyt gęste. Powinno mieć kremową konsystencję.