REKLAMA

Źródło: CCat82 from Getty Images

Łosoś w sosie pomarańczowym

Łosoś w sosie pomarańczowym to przyjemne połączenie słodko-kwaśnego sosu, który doskonale komplementuje smak łososia. Proste do przygotowania, ale efekt jest piękny i smaczny.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Łosoś

  • 4 Kawałki łososia Dodano do
  • 1 Szczypta sól Dodano do
  • 1 Szczypta Czarny pieprz Dodano do

Pomarańczowy sos

  • 2 kawałek Pomarańcze Dodano do
  • 1 łyżeczka cukier Dodano do
  • 1 łyżeczka masło Dodano do
  • 1 łyżeczka Skrobia Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Łosoś - Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Natrzyj łososia solą i przyprawami i odłóż na 10-15 minut, aby miał czas trochę odpocząć.

2. Krok

Sos - Wyciśnij sok z pomarańczy. W małym garnku wymieszaj sok pomarańczowy, cukier, masło i skrobię, doprowadź do wrzenia. Pozostaw na ogniu, aż sos zgęstnieje.

3. Krok

Łososia połóż na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w piekarniku przez 12-15 minut, lub do momentu, kiedy łosoś jest całkowicie gotowy.

4. Krok

Przed podaniem łososia polewaj przygotowanym sosem pomarańczowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy