REKLAMA

Źródło: Freepik

Łatwe klasyczne mini serniczki

Te mini serniczki są idealne na przyjęcia lub spotkania rodzinne, ponieważ są wygodnie porcjowane - zdecydowanie przyciągają tłumy.

REKLAMA

Składniki

porcje
24

Skórka:

  • 112 filiżanki Okruchy krakersów graham Dodano do
  • 4 łyżki stołowe Niesolone masło, roztopione Dodano do
  • 2 łyżki stołowe cukier kryształ Dodano do

Wypełnienie:

  • 16 uncje Serek śmietankowy, zmiękczony Dodano do
  • 1 filiżanka cukier kryształ Dodano do
  • 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy Dodano do
  • 2 duży jajka Dodano do
  • 14 filiżanka Mąka uniwersalna Dodano do
  • 12 filiżanka kwaśna śmietana Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do temperatury 163°C (325°F) i wyłóż formę do muffinek foremkami do babeczek. Zalecam użycie silikonowych wkładek, ponieważ ułatwiają one uwalnianie mini serniczków.

2. Krok

W średniej misce wymieszaj okruchy krakersów graham, roztopione masło i 2 łyżki cukru. Z tej mieszanki powstanie ciasto na sernik. Podzielić mieszankę na wyłożone folią kubki do muffinów, mocno dociskając do dna każdego z nich.

3. Krok

W dużej misce miksera ubić zmiękczony serek śmietankowy na jasną i puszystą masę. Stopniowo dodawać 1 szklankę cukru, kontynuując ubijanie, aż do uzyskania jednolitej masy.

4. Krok

Dodawaj ekstrakt waniliowy i jajka po jednym na raz, upewniając się, że każde jajko zostało w pełni wmieszane przed dodaniem kolejnego.

5. Krok

Stopniowo dodawać mąkę i śmietanę do masy serowej, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Nie przesadzaj z mieszaniem, ponieważ spowoduje to, że sernik będzie gęstszy.

6. Krok

Przełóż ciasto do przygotowanych foremek na muffinki na wierzchu krakersów grahamowych.

7. Krok

Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut lub do momentu, aż środek sernika będzie twardy. Pamiętaj, że mini serniki pieką się szybciej niż pełnowymiarowe serniki, więc uważnie obserwuj, aby uniknąć nadmiernego upieczenia.

8. Krok

Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia w formie przez około 10 minut. Następnie przełożyć mini serniczki na kratkę do całkowitego ostygnięcia.

9. Krok

Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem, ponieważ najlepiej smakują schłodzone. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy